Drinas

Nëse e njeh armikun dhe e njeh veten

Nëse e njeh armikun dhe e njeh veten,
nuk ke pse të frikohesh
nga rezultati i njëqind betejave.

Nëse e njeh veten, por jo armikun,
për çdo betejë të fituar
do të pësosh edhe një disfatë.

Nëse nuk e njeh as armikun dhe as veten,
do të biesh në çdo betejë.

Sun Tzu

Këto fjalë te mençura nuk vlejnë vetëm për mbrojtje kundër ushtrisë ose qeverisë e cila e dëshiron shfarosjen e kombit tënd, por edhe për të gjitha gjërat negative të cilat e shkatërrojnë lumturinë, gëzimin, shëndetin dhe suksesin tënd personal.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *