Rekomandime për bisedë të mirë

• Merr kohë, mos u ngut. Dialogu është formë e të menduarit të ngadalshëm, i fokusuar në thellësi.
• Lëre personin tjetër të tregojë rrëfimin e tij ose të saj.
• Vlerëso dhe je kureshtar për rrëfimin e tjetrit, mos gjyko.
• Lejo heshtjen kur tjetri duhet të mendoj për një çast.
• Thuaj çka mendon vetë, jo çka flitet (thuaj ‘unë mendoj…’ në vend të ‘thonë se…’).
• Kërko shpjegime nëse flitet për diçka të përgjithshme.
• Mos u përqendro në gjetje të zgjidhjeve. Heto arsyet, vlerat ose pikëpamjet e një problemi ose zgjidhjeje.
• Trajto tjetrin me respekt dhe dashamirësi.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *